werk Diederik de Jong
Over Diederik de Jong
contact met Diederik de Jong
DidoCreation
Werk Diederik de Jong
Over Diederik de Jong
contact met Diederik de Jong
Gloei is een ontwerp voor de publieke ruimte vormgever Diederik de Jong
Gloei
Gloei is een product ontworpen voor de openbare ruimte kunst van Diederik de Jong
vorige werk van Diederik de Jong
Gloei is een verzameling van interactieve licht objecten met een eigen karakter. De licht objecten komen het best tot hun recht in een grote maar vooral hoge ruimte. Het doel van dit project om de bezoekers de grootsheid van het pand op een speelse manier te laten ervaren.

De grote licht objecten trekken de aandacht van de bezoekers door aan te gaan op het moment dat een bezoeker er onder loopt, Gloei is nieuwsgierig maar ook een beetje bang want vervolgens gaat hij omhoog. Op het hoogste punt dooft het lichtobject langzaam uit waardoor deze opgaat in de ruimt, op die manier probeert Gloei zich te verstoppen. Pas op het moment dat hij zich weer veilig voelt, het moment dat de bezoeker verder doorloopt en er geen beweging meer is onder het object is , komt deze weer langzaam uitgedoofd naar beneden.

Door deze manier van interactie krijgt het ligt object een persoonlijkheid die reageert op de bezoekers. Door een aantal objecten op deze manier te plaatsen krijgen de bezoekers die niet direct interacteren met de objecten een interessant beeld van een dynamische ruimte.

meer informatie over dit projet kunt u vinden op Homify

Concept: Abel de Beer, Diedeirik de Jong
Vormgeving: Diederik de Jong
Techniek: Abel de Beer
Fotografie: Marieke Verboord
M: +31(0)647978046 E: info@didocreation.nl Project 2009