werk Diederik de Jong
Over Diederik de Jong
contact met Diederik de Jong
DidoCreation
Werk Diederik de Jong
Over Diederik de Jong
contact met Diederik de Jong
ZuidGras foto Diederik de Jong
ZuidGras door Diederik de Jong
Kunst in de openbare ruimte ontworpen door Diederik de Jong
Kunst op het Gustav Mahlerplein ontworpen door Diederik de Jong
Kinetische kunst in de openbare ruimte ontwerp door Diederik de Jong
Kunstenaar Diederik de Jong
 Kunst in de opebbare ruimte door Diederik de Jong
vorige werk van Diederik de Jong
Het Gustav Mahlerplein in Amsterdam zuid omringd door kantoren; hoge, strakke en vooral zakelijke panden. Het plein zelf versterkt het zakelijke en onpersoonlijke karakter van de omgeving; alles is er strak, recht en vooral leeg. Het waait er, in de lege ruimte heeft de wind vrij spel.

ZuidGras verandert het onpersoonlijke en zakelijke karakter van deze omgeving door in de kille ruimte iets natuurlijks zichtbaar te maken, namelijk de wind. Door de wind zullen de halmen van ZuidGras bewegen, ze veranderen van kleur, buigen door, veroorzaken een lichtspel. De wind brengt leven op het plein. Er is plotseling iets moois, iets om naar te kijken vanuit de hoge kantoren.
Op deze manier probeert ZuidGras de ervaring die de wind veroorzaakt te beïnvloeden; van iets kils en onaangenaams verandert ze in iets moois. Elke halm zal afzonderlijk reageren op de wind. De halmen samen zullen patronen gaan vormen, patronen die het waaien van de wind volgen. Hierdoor wordt de wind behalve voelbaar ook zichtbaar. Met ZuidGras wordt zo geprobeerd de schoonheid van de wind te visualiseren. Het geheel moet de ervaring van de wind op het plein versterken. Ze moet laten zien dat de wind er is, en dat ze ook mooi kan zijn. ZuidGras kan daarom worden opgevat als een vertaling, een vertaling van de wind.

M: +31(0)647978046 E: info@didocreation.nl Project 2011